16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Понеділок, 04 березня 2019 14:25

    У райдержадміністрації обговорили стан казначейського обслуговування бюджетних коштів району за січень-лютий 2019 року

    Серед ряду бюджетних питань, що розглянули сьогодні, 4 березня 2019 року, під час оперативної наради, яку провела голова  райдержадміністрації Наталія Василець обговорили стан казначейського обслуговування бюджетних коштів району за січень-лютий 2019 року. Інформацію присутнім презентувала начальник Володимир-Волинського управління державної казначейської служби України у Волинській області Людмила Власюк.

    Зокрема, посадовець зазначила, що за два місяці поточного року до місцевого бюджету Володимир-Волинського району надійшло міжбюджетних трансфертів на загальну суму 20,1 млн грн. Усі міжбюджетні трансферти з державного бюджету перераховані управлінням  повністю, відповідно до помісячного розпису.

    Щодо надходжень за 2 місяці 2019 року  до місцевих бюджетів  по об’єднаних територіальних громадах, то ці дані характеризуються такими показниками:

     - до Устилузької міської ради  з початку  року надійшло  до загального фонду 4,9 млн. грн без врахуванням міжбюджетних трансфертів. Перевиконання бюджету складає  916,3 тис грн або 123,3 % до планових показників. До спеціального фонду бюджету  з початку року надійшло119,6 тис. грн;

     - до Зимнівської ОТГ за два місяці надійшло  до загального фонду — 2,3 млн грн, без врахування міжбюджетних трансфертів. Перевиконання складає 211,2 тис грн, що становить 109,9%. До спеціального фонду з початку року надійшло 205,7 тис. грн;

    - Зарічанська громада за січень-лютий 2019 року отримала  до загального фонду 4,9 млн грн,   без врахування міжбюджетних трансфертів. Перевиконання складає 932,4 тис грн, що становить 123,7 %. До спеціального фонду з початку року надійшло  44,1 тис грн;

    - до Оваднівської ОТГ  надійшло  до загального фонду — 2,3 млн грн,  без врахування міжбюджетних трансфертів. Перевиконання складає  137,1 тис грн, що становить 106,2%. До спеціального фонду з початку року надійшло 44,7 тис грн.

    - Щодо стану розрахунків розпорядників та одержувачів бюджетних коштів районного бюджету варто зазначити, що за два місяці 2019 року управлінням казначейства за документами розпорядників та одержувачів бюджетних коштів проведено видатків по Володимир-Волинському району на загальну суму 30,3 мільйони гривень по загальному та спеціальному фондах, - зазначила у ході доповіді головний казначей району. - Крім того, по об’єднаних територіальних громадах проведено видатків  у розмірі 24,8 мільйонів гривень.

    Також, як проінформувала Людмила Василівна, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 06.02.2012 № 106 (зі змінами) у лютому 2019 року надійшли кошти з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій  в загальній сумі 1млн 700 тис грн: для Зимнівської, Устилузької й Оваднівської об’єднаних територіальних громад по 500 тис грн, Зарічанській сільській раді — 200 тис грн.. Кошти надійшли в повному обсязі до річного плану. Поки використання їх ще не розпочалось.

    Не оминула увагою доповідач і виконання управлінням казначейства повноважень у частині контролю за дотриманням бюджетного законодавства. Так, станом на 1 березня 2019 року розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів усіх рівнів працівниками управління було надано 3 попередження  про  неналежне виконання бюджетного законодавства. Єдиною  їх причиною є  порушення термінів подання зразків підписів та реєстраційних карток.

    - У 2019 році Управління казначейства надалі проводить роботу з розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів щодо проведення платежів в системі  дистанційного обслуговування з використанням програмно-технічного комплексу “Клієнт Казначейства- Казначейство”, - продовжила виступ Людмила Власик. -  Уже  38 розпорядників бюджетних коштів проводять платежі через систему дистанційного обслуговування.

    Ознайомила казначей присутніх і про зміни 2019 року у  казначейському обслуговуванні бюджетних коштів.         Зокрема, нагадала, що з липня 2018 року успішно запроваджена централізована модель обслуговування бюджетів за доходами. Це оптимізувало процес управління державними фінансами шляхом отримання повної та достовірної інформації про фактичні надходження податків та зборів до державного і місцевих бюджетів у режимі реального часу протягом операційного дня. Наступним кроком для оптимізації процесу управління державними фінансами буде відкриття на балансі казначейства (МФО 899998) рахунків для зарахування єдиного соціального внеску на державне соціальне страхування на ім’я органів Державної фіскальної служби України  та Пенсійного фонду України. Нові  рахунки для зарахування єдиного соціального внеску будуть введені в дію уже з 1 квітня 2019 року та доведені до вищевказаних органів. 

    Також, протягом 1 півріччя 2019 року очікується запровадження централізації видатків розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, а саме відкриття  всіх видаткових рахунків на єдиному МФО Державного Казначейства 820172. У зв’язку з цим, управлінням Казначейства будуть проводитись організаційно-технічні заходи з розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів щодо успішної реалізації даного проекту.

    - 23 січня цього року прийнята постанова Кабінету Міністрів України  № 53 “Про внесення змін до  Порядку розміщення тимчасово вільних  коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках”,  якою встановлено строкову заборону (до кінця 2019 року), розміщення тимчасово вільних коштів загального фонду місцевих бюджетів на вкладних(депозитних рахунках) у банках. А ще, беручи до уваги, що з 2019 року, після набуття чинності постанови Кабінету Міністрів України  від 05.12.2018 №1074 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23.04.2014 №117”, попередня оплата розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів за капітальними видатками   здійснюється шляхом спрямування бюджетних коштів виконавцям робіт, надавачам  товарів і послуг  на небюджетні рахунки, відкриті на  їхнє ім’я  в органах rазначейства.  Уже в управлінні відкрито 3 таких рахунки для підрядних організацій – підсумувала Людмила Власюк.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3382
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua