16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Четвер, 17 лютого 2022 10:54

    На порядку денному комісії ТЕБ та НС – питання оповіщення населення

    16 лютого голова райдержадміністрації Юрій Лобач провів засідання районної комісії ТЕБ та НС, в ході якого були розглянути питання налагодження систем оповіщення населення у випадку надзвичайних ситуацій та поширення інформації серед мешканців району щодо наявності і готовності до використання захисних споруд.

    Як зазначив голова РДА, у випадку реальної загрози постане необхідність координації дій між управлінськими та силовими структурами, рятувальниками і населенням. Тож потрібно завчасу напрацювати не тільки алгоритми дій, а й забезпечити технічні умови для здійснення альтернативного зв’язку, коли перестануть працювати мобільні мережі та вимкнуться канали телебачення. Насамперед, йдеться про радіозв’язок на однаковій для всіх служб частоті, а також забезпечення доставки документів нарочними, використання пересувних центрів оповіщення тощо.

    Як повідомила начальниця сектору цивільного захисту районного відділу ДСНС Олена Шуба, роботу з оновлення систем масового оповіщення розпочали Володимирська і Нововолинська міські, Локачинська селищна ради, але потрібно, аби усі громади включились у цей процес. Крім того, вона охарактеризувала переваги радіозв’язку, яким користується служба надзвичайних ситуацій. Заступник начальника відділу поліції Василь Клімінчук поінформували про те, що усі їхні підрозділи працюють нині в посиленому режимі, особлива увага – захисту закладів критичної інфраструктури. Начальник Володимир-Волинського управління СБУ Сергій Майборода теж наголосив, що очолювана ним силова структура налагодила координацію дій як з органами влади, так і з надважливими об’єктами, до яких відносяться водоканали, енергетичні системи. Заступник голови районної ради Андрій Оніщук довів до відома присутніх, що сільські та селищні ради також працюють над застосуванням у територіальних громадах радіозв’язку. А начальник штабу тероборони Андрій Сілецький порадив не нехтувати можливостями телекомункацій, а також для подачі загального сигналу «Увага!» залучити релігійні споруди, які мають дзвінниці.

    Стосовно ж захисних споруд цивільного захисту, то їх у районі налічується 85, але повністю готові до використання лише чверть з них.

    Тож після обговорень були напрацьовані доручення керівникам тергромад та відповідальним службам, які стосувались покращення стану укриттів і сховищ, визначення їхньої місткості та доведення до найширших кіл населення адреси цих будівель. Крім того, наголошено на необхідності закладення коштів на оновлення чи встановлення засобів радіозв’язку і оповіщення. Потому учасники засідання вирішили провести подальшу свою роботу перевести у практичну площину, аби в найближчі терміни відпрацювати моменти зборів штабу НС, зв’язку з віддаленими територіями¸ поєднання систем оповіщення різних структур.

    Переглядів 5625
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua