Версія для друку
Середа, 08 травня 2019 14:41

Тільки вшановуючи пам'ять про минуле, ми доводимо, що гідні майбутнього…

Сьогодні, 8 травня 2019 року, в День пам'яті та примирення, мешканці Володимирщини зібрались на площі Героїв біля обеліска Слави, щоб вшанувати подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні. 
У нашій історії ці дні є символами героїчного минулого, величі духу і мужності Героїв, які пройшли вогняними шляхами жорстокої війни, пережили тягар воєнного лихоліття і звільнили рідну землю від фашизму, виборовши славетну перемогу у жорстокій битві. 
4 млн загиблих воїнів з України, понад 5 млн жертв серед мирного населення, десятки тисяч сиріт, мільйони людей без домівок - гіркі підсумки, які показали людству, що кривавий шлях приведе цивілізацію до загибелі.
Та пройшло лише 74 роки з тої пори, а над нашою Україною знову, уже півдесятиліття, як нависли чорні хмари війни! І знову на Сході держави тисячі мужніх воїнів боронять нашу незалежність і суверенітет, і знову гинуть кращі сини та доньки України.
Тож присутні, серед яких сивочолі ветерани, учнівська молодь, небайдужі краяни, представники органів влади, зокрема, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк і заступник голови районної ради Алла Мельник, хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні та воїнів, які у ХХІ столітті ціною власного життя боронили цілісність України. А духовенство всіх конфесій краю відслужило екуменічну панахиду за полеглими. 
- Цього дня ми низько схиляємо голови перед усіма героями, як тими, що поклали свої життя за свободу України від нацистських загарбників, так і перед полеглими вже новітніми Героями України, - прокоментувала захід голова райдержадміністрації Наталія Василець. - Україна ніколи не забуде їхній подвиг і жертовність! Адже, тільки вшановуючи пам'ять про минуле, ми доводимо, що гідні майбутнього… 
Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 4015

Галерея зображень