Версія для друку
Вівторок, 12 травня 2020 10:03

До уваги сімей, які користуються державними допомогами та житловими субсидіями

В Україні створені Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій та Єдиний державний реєстр одержувачів всіх видів державних допомог на базі Державного підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України». Після призначення державної підтримки вся інформація про заявників і членів їх сімей зберігається на їх захищеному сервері. Фахівці управління верифікації Міністерства перевіряють правдивість персональних даних всіх членів сім’ї. Домогосподарствам, у складі яких є зареєстровані особи, персональні дані яких не відповідають вимогам,  виплату субсидії або допомоги буде заблоковано на рівні Мінсоцполітики України.

На виконання вимог Міністерства соціальної політики України всім одержувачам субсидій та допомог необхідно у декларацію про доходи обов’язково вносити такі персональні дані дітей:

  • віком від народження до 14 років – свідоцтво про народження та реєстраційний номер платника податків(ідентифікаційний номер), або відмову від прийняття такого номеру;
  • віком від 14 років – паспорт та реєстраційний номер платника податків (ідентифікаційний номер), або відмову від прийняття такого номеру.

Крім того, одержувачам субсидії та державних допомог, у складі сім’ї яких є вищевказані діти або особи, які змінили персональні дані (одержали новий паспорт, ідентифікаційний номер або відмовились від його прийняття), необхідно надати таку інформацію з підтверджувальними документами протягом 30 днів спеціалісту Центру надання адміністративних послуг об’єднаної територіальної громади за місцем проживання або безпосередньо в управління соцзахисту населення райдержадміністрації вул. Ковельська 173.

Просимо з розумінням  та відповідальністю поставитись до оперативного подання інформації, яка необхідна для вчасної виплати житлової субсидії та всіх видів допомог.

Телефон для довідок: (03342) 3-51-91.

 Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

Переглядів 4102