Версія для друку
Середа, 08 вересня 2021 16:35

Проекти Програми «Велике будівництво» повинні бути яскравими, сучасними та комфортними

8 вересня голова райдержадміністрації Юрій Лобач взяв участь у нараді, яка пройшла в ОДА під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Мовенка. Під час неї із представниками місцевих органів влади обговорили підготовку проектів, які у 2022 році реалізуватимуться на Волині в рамках президентської програми. Як відомо, планують побудувати та реконструювати 5 шкіл, 5 дитсадків та 5 об’єктів спортивної інфраструктури.

Учасники наради обговорили питання приведення у відповідність до вимог Офісу Президента та Мінрегіону документації поданих територіальними громадами інфраструктурних проектів.

За словами першого заступника голови ОДА, усі проекти, які у 2022 році претендуватимуть на участь у президентській програмі, найперше повинні мати гідні презентаційні матеріали. Зокрема, важливою вимогою є наявність візуалізації та порівняльних матеріалів «до і після», у тому числі їх зовнішнього вигляду та внутрішнього інтер’єру.

Окрім цього, у проектах повинні бути витримані усі санітарно-гігієнічні норми та кольорова гама. Особлива увага приділяється дотриманню вимог інклюзії, а це обов’язкова наявність спеціалізованих ліфтів, ширина дверей в  метр, відсутність порогів тощо.

«Вимоги до проектів програми Президента України «Велике будівництво» щороку будуть підвищуватися. Аби бути її учасниками та отримувати державне фінансування, ми повинні вміти гідно представляти свої проекти та готувати якісний презентаційний матеріал, – наголосив Сергій Мовенко. – Освітні та спортивні об’єкти мають бути такими, щоб вам туди хотілося привести свою дитину».

Переглядів 5386

Галерея зображень