Версія для друку
Середа, 08 лютого 2023 13:47

За кілька днів до «Гвардії наступу» долучилися понад 8 тисяч добровольців

Від третього лютого Міністерство внутрішніх справ розпочало кампанію з формування штурмових бригад «Гвардія наступу».

Набір триватиме 60 днів.

Проєкт має на меті зібрати вмотивованих добровольців, які пройдуть спеціальну підготовку та будуть брати участі у наступальних операціях зі звільнення окупованих територій України.

Добровольці можуть доєднатися до бригад Нацгвардії «Буревій», «Червона Калина», «Кара-Даг», «Рубіж», «Спартан», «Азов», бригади Нацполіції «Лють» та бригади Держприкордонслужби «Сталевий кордон». Подати анкету можна на сайті storm.mvs.gov.ua

 На цьому ж сайті є перелік Центрів надання адміністративних послуг, які приймають анкети від охочих поповнити лави штурмових бригад «Гвардія наступу».

Для добровольців, які поповнять лави «Гвардії наступу» діятимуть соціальні гарантії: стабільна і конкурентна заробітна плата, можливість отримати житло, лікування в держзакладах, навчання тощо.

Усі військовослужбовці підрозділів сил оборони, які беруть безпосередню участь у війні впродовж не менше 30-ти днів, отримують статус учасника бойових дій.

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, станом на 6 лютого подали заявки понад 8 тисяч осіб.

Добровольці можуть самостійно обирати бригаду. Співбесіда проводиться за принципом індивідуального підходу до кожного претендента.

«Це не сталий процес, ми з кожним добровольцем проводимо співбесіду, військово-лікарську комісію, перевіряємо його фізичні та ментальні здібності та проводимо спеціальні перевірки», – сказав Клименко.

Переглядів 2333