Версія для друку
П'ятниця, 17 березня 2023 15:23

Триває формування «Гвардії наступу»: у кожної бригади свої переваги

17 березня начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач провів нараду з керівниками добровольчих формувань територіальних громад району. Також у ній взяли участь представники Держприкордонслужби, Національної гвардії та Національної поліції, голова районної ради Віктор Хиць.

В ході наради обговорені питання діяльності ДФТГ, перед командирами формувань поставлені завдання щодо участі у заходах з оборонної роботи. Особливу увагу було приділено ролі лідерів добровольчого руху у формуванні бригад «Гвардії наступу», адже саме вони напряму спілкуються з патріотично налаштованими людьми на місцях та можуть надати кваліфіковані роз’яснення щодо переваг служби у тій чи іншій бригаді.

Зокрема, як роз’яснили прикордонники, набір у бригаду «Сталевий кордон» передбачає подальше укладання трирічного контракту та обов’язкове навчання на спеціалізованій військовій базі, заробітні плати стартують від 20100 грн, а ще надаються так звані «підйомні» кошти в розмірі посадового окладу.

У бригаду Нацгвардії «Червона калина» можуть потрапити просто вмотивовані люди з позитивним висновком медичної комісії, а от до «Азову» - відбір за надзвичайно високими стандартами, в першу чергу доброволець повинен мати відмінні фізичні навики.

До бригади «Лють», яку формує Нацполіція, записуються багато тих, хто вийшов на пенсію з поліцейської служби за вислугою років, але не за віком, хоча, підходить вона і молодим людям, адже це фактично нова професія, у якій можна зробити кар’єру. Отож, охочим поповнити лави «Гвардії натупу» є над чим подумати, перш ніж обирати для себе відповідну службу. 

Отримати детальні консультації можна у рекрутинговому центрі, який діє в ЦНАПі міста Володимира за адресою: вул.Устилузька, 17 (без вихідних).

Подати онлайн-заявку можна на сайті: https://storm.mvs.gov.ua/.

Наприкінці наради начальник РВА Юрій Лобач доручив керівникам ДФТГ району протягом вихідних провести збори добровольчих формувань в усіх громадах, роз'яснити членам ДФТГ особливості та переваги служби в бригадах "Гвардії наступу". Списки добровольців, які зголосились на вступ до цих підрозділів, подати райвійськадміністрації у понеділок, 20 березня.

Переглядів 3045

Галерея зображень