19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На Волині створено 24 тимчасових стаціонарних пунктів щеплення для здійснення вакцинації проти COVID-19
    Середа, 17 березня 2021 16:02

    На Волині створено 24 тимчасових стаціонарних пунктів щеплення для здійснення вакцинації проти COVID-19

    В області створено 24 пункти щеплення для здійснення вакцинації проти COVID-19. Про це розповіла заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук в інтерв’ю для телеканалу «12 канал», 16 березня 2021 року.

    Нагадаємо, що вакцинальна компанія від коронавірусної хвороби на Волині розпочалася 25 лютого 2021 року. Станом на 16 березня цього року щеплено 1943 волинянина, з них 90% – медики.

    Слід наголосити, що крім медичних працівників залишковими дозами вакцини дозволено щеплювати публічних громадських діячів та ветеранів АТО/ООС.  

    Як розповіла заступниця голови ОДА, окрім спеціальної google форми (https://docs.google.com/forms/d/1ta5qMY61QM7MypOiYF7wZUR9x3XMxI4qajZWTx9z_nA/viewform?edit_requested=true) на залишкову дозу вакцини в області можна записатися іншими способами.

    Зокрема, бажаючі щепитися можуть зателефонувати за номером гарячої лінії COVID-19 (77-65-82, 77-65-84), повідомити управління охорони здоров’я ОДА чи call-центр МОЗу України або безпосередньо, зв’язуватися зі своїми сімейними лікарями, які підкажуть де працюватиме мобільна бригада.

    Також в чергу на вакцинацію можна стати на сайті чи у мобільному додатку «Дія».

    На сьогодні, в області працює 9 мобільних бригад, які щеплюють вакциною Covishield/AstraZeneca та одна бригада підготовлена для щеплення вакциною Pfizer/BioNTech.

    «Для проведення вакцинації на Волині створено 24 тимчасових стаціонарних пунктів щеплення для реалізації 2 етапу Дорожньої карти,  – розповіла Людмила Тимощук. – Спершу було заплановано 66 таких пунктів,  але їх буде трохи менше, тому що на кожному пункті окрім медсестер, терапевтів, інфекціоністів, мають бути анестезіологи.  Таку кількість анестезіологів  відірвати від ковідних стаціонарів ми не можемо».

    Посадовиця сподівається, що у квітні-травні буде дозвіл вакцинуватися для усього населення.

    Заступниця голови облдержадміністрації вважає, що вакцинація є одним з ефективних методів запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

    Перша доза вакцини розпочинає діяти на 22-й день після щеплення. Щоб виробився повноцінний імунітет до COVID-19, необхідно вакцинуватися повторно у період від 4 до 12-ти тижнів після першого введення вакцини.

    «Covishield/AstraZeneca зареєстрована у Всесвітній організації здоров’я, як дієва та безпечна вакцина, яка пройшла випробування. Є дані, що з 5-ти мільйонів вакцинованих нею у світі,  у 30-ти людей утворилися тромби. На мою думку, це ті особи, які могли мати тромбози й без вакцини, та ті, хто перехворів на коронавірус і щеплювалися. Адже, як відомо, люди, які перехворіли на коронавірусну інфекцію мають підвищений ризик тромбоутворення. Тому важко сказати, що тромбоз – це наслідок вакцини Covishield/AstraZeneca», – переконана заступниця голови ОДА.

    Також вона зазначила, що після вакцинації у людей може підвищитися ненадовго температура – це реакція на введення біологічного препарату і є нормальним процесом.

    До слова, вакцинуватися від коронавірусної хвороби можуть всі, у кого немає алергічної реакції на будь-які інші вакцини. Якщо людина перехворіла на COVID-19, то щеплюватися можна через 3 місяці після хвороби. ІФА  для цього робити не потрібно.

    За матеріалами інтерв’ю заступниці голови ОДА Людмили Тимощук «12 каналу», від 16 березня 2021 року

    Переглядів 5603
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua