16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Вакцинація, опалювальний період та загальнорайонні заходи – найактуальніші питання обговорили на колегії РДА
    П'ятниця, 29 жовтня 2021 14:43

    Вакцинація, опалювальний період та загальнорайонні заходи – найактуальніші питання обговорили на колегії РДА

    28 жовтня голова райдержадміністрації Юрій Лобач провів чергове засідання колегії РДА, в порядку денному якого був розгляд питань про хід опалювального сезону та вакцинації у районі, виконання зведеного бюджету району за 9 місяців поточного року, стану забезпечення виконавської дисципліни в райдержадміністрації, підсумків проведення фестивалю «Український коровай-сузір’я» та навчань тероборони, обговорення проекту Меморандуму між РДА та органами місцевого самоврядування.

    На початку роботи очільник райдержадміністрації представив нового члена колегії – ним став голова громадської ради при РДА Максим Клим’юк. Потому він надав слово гостям району: щодо необхідності діяльності ветеранських організацій у кожній територіальній громаді та їхню співпрацю із сільськими, селищними та  міськими головами говорив голова Волинської обласної організації ветеранів України Генадій Гулько, а до співпраці із місцевими засобами масової інформації очільників громад закликав секретар Національної спілки журналістів України, редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк.  

    Для кожної бюджетної проблеми слід шукати ефективне розв’язання

    Серед традиційних для колегії питань був звіт начальниці фінансового відділу райдержадміністрації Олени Бондарук про виконання районного бюджету за 9 місяців поточного року. У своєму виступі вона зазначила, що обсяг доходів районного бюджету за цей період з урахуванням трансфертів з місцевих бюджетів склав 821,6 тисяч гривень, виконано його за доходами на 79,6 відсотка. Власних доходів надійшло 98,2 тисячі гривень (105,4% до призначень), 723,4 тисячі гривень надійшли у вигляді субвенції від місцевих бюджетів, а це 77 відсотків до бюджетного призначення на звітний період. Видаткова частина районного бюджету за січень-вересень склала 3 мільйони 592,5 тисячі гривень, кредиторська заборгованість відсутня.  

    Бюджети територіальних громад району за власними доходами за цей період виконані разом на 104 відсотки, а до річного плану – на 77,7%, зазначила посадовиця й прогнозувала, що до кінця року бюджети усіх громад будуть виконані, бо, попри виникнення тих чи інших проблем, голови та депутати сільських, селищних і міських рад знаходять можливості перерозподілити наявні фінансові ресурси таким чином, щоб закрити потреби у коштах.

    У обговоренні цього питання виступили Литовезька та Поромівський сільські голови Олена Касянчук і Олег Савчук, які з’ясовували для себе деталі застосування бюджетного законодавства щодо отримання базової дотації, міжбюджетних відносин тощо. «Для кожної бюджетної проблеми треба і можливо знаходити ефективне розв’язання», - зазначила у підсумку Олена Бондарук, а голова РДА Юрій Лобач запевнив очільників громад, що працівники фінвідділу райдержадміністрації завдяки своєму досвіду роботи можуть надати громадам дієві практичні поради щодо бюджетних процесів, а отже варто до них звертатись за методичними рекомендаціями та допомогою.

    Стан виконавської дисципліни – на постійному контролі

    Про виконання актів законодавства, Президента України, урядових документів, розпоряджень і доручень голів обласної та районної держадміністрацій, реагування на запити і звернення депутатів рад усіх рівнів за 9 місяців року прозвітувала начальниця загального відділу РДА Людмили Зубчик. Вона зазначила, що реєстрація, облік та контроль за виконанням документів ведеться за допомогою системи електронного документообігу «АСКОД». За звітний період у райдержадміністрації зареєстровано 2336 вхідних та 2537 вихідних документів, що в обох випадках на пів тисячі більше, ніж торік. З основоної діяльності видано 201 розпорядження голови РДА. 636 документів перебували на контролі, 12 разів до установи звертались депутати, а 35 осіб надіслали запити на отримання публічної інформації. У підсумку вона зауважила, що оскільки кожен документ проходить процедуру погодження у електронній системі, а це займає певний період, контрольні документи авторами слід готувати завчасу, щоб не порушувати термінів його виконання.  

     Підготовка Меморандуму про співпрацю

    Невеликий, але змістовний документ підготовлений управлінням регіонального розвитку РДА. Представила його начальниця цього підрозділу Світлана Мазурок. Вона зазначила, що проект Меморандуму надісланий керівникам громад для можливих пропозицій з їхнього боку. Загалом документ передбачатиме взаємообмін інформацією між РДА та тергромадами, визначення пріоритетів та ініціатив спільних дій.

      Загальнорайонні заходи як обєднавчий фактор для громад

    Підсумки проведення районного фестивалю «Український коровай-сузір’я» та розгортання на території Оваднівської громади навчань батальйону територіальної оборони підбили начальник відділу гуманітарної політики РДА Роман Охріменко та головний спеціаліст сектору з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Андрій Томчук. До обох цих масштабних заходів фінансами та ресурсами долучились усі 11 територіальних громад району: на організацію фестивалю вони перераховували по 10 тисяч гривень, а на збори військовозобов’язаних – у розрахунку 1 гривня на одного мешканця громади.

     «Такі заходи в першу чергу несуть обєднавчу місію, адже згуртовують громади, які до минулого року ще перебували в різних адміністративно-територіальних одиницях, а нині складають один великий Володимир-Волинський район», - зазначив голова райдержадміністрації Юрій Лобач та подякував за активність в організації загальнорайонних заходів очільникам тергромад. А протокольним рішенням колегії їм було рекомендовано при формуванні бюджетів на наступний рік передбачити кошти, не менші, ніж цьогоріч, на продовження добрих фестивальних традицій та формування дієвої системи територіальної оборони кожної громади, зокрема, і району в цілому.

    У обговоренні виступив також заступник голови районної ради Андрій Оніщук, який зазначив, що районна рада прийматиме Програму підтримки тероборони, на основі цього документа громади зможуть розробити власні програми, які забезпечать механізми співфінансування організації районних зборових заходів, а також формування сільських, селищних та міських підрозділів тероборони, як цього вимагають положення закону «про основи національного спротиву», що вступить в дію з 1 січня 2022 року.

    Переглядів 4818
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua